Live Streaming JDT vs Selangor Liga Super 17 Mac 2021

Live Streaming JDT vs Selangor Liga Super 17 Mac 2021. Berita yang agak mengujakan, aksi Liga Super bakal kembali pada 5 Mac dengan enam perlawanan termasuk perlawanan ini..

Berikut dikongsikan live streaming perlawanan tersebut dalam Liga Super 2021. Perlawanan tersebut diadakan di Stadium Sultan Ibrahim pada jam 9:00 malam. Peringatan, perlawanan akan dijalankan tanpa penonton..

Tips: Link streaming akan dikemaskini 5 minit sebelum perlawanan bermula. Ia bergantung pada perubahan pada masa, tempat dan tarikh pada jadual asal..

Live Streaming JDT vs Selangor Liga Super 17 Mac 2021

Live Streaming JDT vs Selangor Liga Super 17 Mac 2021

Berikut disediakan maklumat perlawanan malam nanti pada tarikh, jam tempat dan live streaming dilaman ini.

🔥 Tarikh – 17 Mac 2021
🔥 Sepak Mula – 9:00 malam (Waktu Malaysia)
🔥 Tempat – Stadium Sultan Ibrahim
🔥 Siaran Langsung – Link 1 Klik SINI , Link 2 Klik SINI

 

Keputusan Penuh JDT vs Selangor Liga Super

Berikut dikongsikan keputusan perlawanan malam nanti..

🔥 JDT (1) Vs (1) Selangor

Perlawanan ini pastinya menjanjikan aksi-aksi yang menarik. Jadi, jangan lupa menyaksikan perlawanan menerusi live streaming yang akan dikemaskini nanti..

liga super

Sedikit Info Liga Super

Liga Super Malaysia (Malaysia Super League) merupakan pertandingan bola sepak tahap tertinggi di Malaysia. Ia menggantikan Liga-M sebagai bahagian tertinggi suatu masa dahulu.

Liga Super Malaysia mula diperkenalkan pada tahun 2004, yang merupakan kesinambungan kepada Liga-M sebelumnya yang bermula semenjak 1982. Sebenarnya pertandingan Liga Super Malaysia agak lewat bermula di Malaysia, walaupun bola sepak telah lama bertapak di Malaysia iaitu semenjak lahirnya kejohanan Piala Malaysia pada 1921.

Terdapat 12 kelab akan berentap di dalam Liga Super Malaysia dan 2 kelab terbawah biasanya akan disingkirkan ke Liga Perdana Malaysia.

Pada tahun 2015, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) telah memutuskan untuk menswastakan Liga Super Malaysia dan mencipta MSL Sendirian Berhad (atau MSL Proprietary Limited) untuk melihat aspek pemasaran permainan ini.

Bermula Liga Super Malaysia pada tahun 2004, Liga Super Malaysia pernah menggunakan 8 kelab yang mana setiap kelab akan bermain 3 pusingan (21 perlawanan).

Dua pusingan yang pertama dimainkan berdasarkan format tuan rumah dan pelawat manakala pusingan ketiga akan dihoskan oleh stadium yang mempunyai bilangan penonton yang lebih besar berdasarkan dua pusingan terawal.

Bermula Liga Super Malaysia pada tahun 2009, Liga Super Malaysia mempunyai 14 kelab yang menyaksikan format tuan rumah dan pelawat sahaja digunakan 2 pusingan (26 perlawanan). Selain itu, setiap pasukan juga tidak dibenarkan memiliki pemain asing.

Bermula Liga Super Malaysia pada tahun 2012, Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) telah memutuskan untuk membuka kembali peluang untuk menggunakan 4 pemain import dengan 1 daripadanya adalah kuota pemain dari negara Asia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *