Live Streaming JDT vs Kedah Piala Sumbangsih 5 Mac 2021

Live Streaming JDT vs Kedah Piala Sumbangsih 5 Mac 2021. Berita yang agak mengujakan, aksi Liga Super bakal kembali pada 5 Mac dengan enam perlawanan termasuk perlawanan sumbangsih antara Johor Darul Ta’zim dan Kedah Darul Aman FC..

Berikut dikongsikan live streaming perlawanan tersebut dalam Piala Sumbangsih 2021. Perlawanan tersebut diadakan di STADIUM SULTAN IBRAHIM, ISKANDAR PUTERI pada jam 9:00 malam. Peringatan, perlawanan akan dijalankan tanpa penonton..

Tips: Link streaming akan dikemaskini 5 minit sebelum perlawanan bermula. Ia bergantung pada perubahan pada masa, tempat dan tarikh pada jadual asal..

JDT vs Kedah

 

Live Streaming JDT vs Kedah Piala Sumbangsih 5 Mac 2021

Berikut disediakan maklumat perlawanan malam nanti pada tarikh, jam tempat dan live streaming dilaman ini.

πŸ”₯ Tarikh – 5 Mac 2021
πŸ”₯ Sepak Mula – 9:00 malam (Waktu Malaysia)
πŸ”₯ Tempat – STADIUM SULTAN IBRAHIM, ISKANDAR PUTERI
πŸ”₯ Siaran Langsung – Link 1 Klik SINI , Link 2 Klik SINI

 

Keputusan Penuh JDT vs Kedah Piala Sumbangsih

Berikut dikongsikan keputusan perlawanan malam nanti..

πŸ”₯ JDT (2) Vs (0) Kedah

Perlawanan ini pastinya menjanjikan aksi-aksi yang menarik. Jadi, jangan lupa menyaksikan perlawanan menerusi live streaming yang akan dikemaskini nanti..

Piala Sumbangsih

 

Sedikit Info Piala Sumbangsih

Piala Sumbangsih atau dikenali juga sebagai Piala Sultan Haji Ahmad Shah, merupakan perlawanan pembuka tirai bagi dalam musim Liga Malaysia. Perlawanan ini pertama kali diperkenalkan pada Liga Malaysia musim 1985, walaupun perlawanan diadakan pada 31 Disember 1984.

Juara Piala Malaysia 1984 (Selangor) bertarung dengan Pahang, naib juara Piala Liga 1984 (Selangor juga juara Liga ’84). Sehingga musim 1992, juara Piala Malaysia (PM) akan bertemu dengan juara/naib juara Liga Malaysia.

Format telah ditukar pada musim 1993, dimana juara PM akan berebut Piala Sumbangsih dengan juara piala FA pula (atau naib juara FA, jika pemenang PM juga adalah juara FA).

Bermula musim Liga Malaysia 2011, format Piala Sumbangsih kembali ditukar. Juara Piala Malaysia pada musim lepas akan menentang Juara Liga Super Malaysia pada perlawanan pertama musim ini.

 

Juara Piala Sumbangsih 2020

Mengimbas kembali piala tersebut tahun 2020, JDT muncul juara mengalahkan kedah. Johor Darul Ta’zim (JDT) menepati ramalan awal apabila muncul pemenang aksi sumbangsih seterusnya menjulang Piala Sultan Haji Ahmad Shah selepas menewaskan Kedah 1-0 di Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri sebentar tadi..

Ia merupakan kejayaan ketiga berturut-turut JDT mendakap trofi itu, sekali gus menyaksikan mereka kini merekodkan lima kejuaraan Piala Sumbangsih selepas memenanginya pada edisi 2015, 2016, 2018 dan 2019.

Lebih manis, kejayaan JDT kali ini dicapai di gelanggang baharu mereka yang telah dirasmikan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar Sabtu lalu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *