Senarai Rasmi Pemain Terengganu FC 2021

Senarai Rasmi Pemain Terengganu FC 2021. Selepas berakhirnya saingan liga tahun 2020, kini setiap pasukan semakin aktif mencari bakat-bakat baru yang kreatif dan berani untuk memperkuatkan setiap posisi dalam pasukan..

Tidak terkecuali bagi pasukan Terengganu FC mencari pemain-pemain berbakat yang sesuai untuk mengisi posisi tertentu di dalam pasukan.

Musim perpindahan yang bermula pada 29 November 2019 sehingga 20 Februari 2020 pasti tidak dilepaskan oleh mana-mana pengurusan dan jurulatih. Tidak terkecuali untuk pasukan Terengganu FC yang rancak mencari calon-calon terbaru..

Senarai Rasmi Pemain Terengganu FC 2021

 

Senarai Rasmi Pemain Terengganu FC 2021

Berikut dikongsikan senarai rasmi pemain Terengganu FC ketika ini, jika ada perubahan pemain. Admin akan kemaskini dari masa ke semasa..

Pemain Terengganu FC 2021

 

Penjaga Gol (Goalkeeper)
#

Pertahanan (Defender)

  • Azarul Nazarith (Baru)
  • Shahrul Nizam (Baru)

Tengah (Midfielder)

  • Asnan Ahmad (Baru)
  • Arif Anwar (Baru)
  • Nik Akif (Baru)

Penyerang (Forward)

  • Mohamad Hakimi Abdullah (Baru)
  • Faisal Halim

Jurulatih

  • Nafuzi Zain

Note

  • Pemain Rasmi Kelantan United akan di update dari masa ke semasa..

Senarai Rasmi Pemain Terengganu FC 2021

 

Baca juga > Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021

 

Info Terkini Pemain Rasmi Terengganu FC 2021

Isa Raman, Engku Muhd Nur Shakir, Alif Zakaria dan Syed Nasrulhaq merupakan 4 pemain muda yang dinaikkan ke skuad utama pasukan TFC bagi musim 2021. Isa Raman dan Syed Nasrulhaq adalah pemain dari skuad Terengganu FC III (B21) manakala Engku Nur Shakir dan juga Alif Zakari merupakan pemain dari skuad Terengganu FC II.

Bagi pengendali TFC, Keempat-empat pemain ini mempunyai kualiti yang boleh disumbangkan dalam skuad utama pasukan ini pada musim hadapan..

Info Terkini Pemain Rasmi Terengganu FC 2021

 

Terengganu Football Club ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih buat kesemua rakan penaja pasukan ini bagi musim 2020. Terima kasih kerana sentiasa bersama pasukan ini dalam jatuh bangun menghadapi musim ini yang penuh cabaran.

Semoga pada musim 2021 kita mampu terjalin erat lagi untuk melangkah lebih baik, lebih kehadapan dalam misi memburu kejuaraan bersama!

Kelab Bola Sepak Terengganu merupakan pasukan bola sepak yang mewakili negeri Terengganu dalam Liga Malaysia. Pasukan ini tersenarai dalam kelompok elit Liga Malaysia iaitu Liga Super Malaysia. Pasukan ini diuruskan oleh Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu PBSNT serta bertapak di Kuala Terengganu. Stadium ‘home’ pasukan ini ialah Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin..

Ada ramai muka lama dikekalkan dan ada juga muka baharu yang akan diperkenalkan, kita ada sedikit kejutan buat penyokong. .

Selamat maju jaya buat pasukan Terengganu FC untuk musim baru 2021. Semoga mereka dapat mempamerkan persembahan terbaik pada musim ini..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *