Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021

Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021. diharapkan virus Covid 19 segera berakhir dan kehidupan kembali seperti sediakala. Di musim baru iaitu tahun 2021 pastinya setiap pasukan mencari pemain-pemain baru untuk memperkuatkan team  yang tersedia terkuat..

Tidak terkecuali bagi pasukan Kelantan United mencari pemain-pemain berbakat yang sesuai untuk mengisi posisi tertentu di dalam pasukan. 

Musim perpindahan yang bermula pada 29 November 2019 sehingga 20 Februari 2020 pasti tidak dilepaskan oleh mana-mana pengurusan dan jurulatih. Tidak terkecuali untuk pasukan Kelantan United yang rancak mencari calon-calon terbaru..

Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021

Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021

Berikut dikongsikan senarai rasmi pemain Kelantan United ketika ini, jika ada perubahan pemain. Admin akan kemaskini dari masa ke semasa..

Pemain Kelantan united 2021

Penjaga Gol (Goalkeeper)

#

Pertahanan (Defender)

  • Yuki Tanigawa (Baru)

Tengah (Midfielder)

#

Penyerang (Forward)

#

Jurulatih

  • Akira Higashiyama

Note

Pemain Rasmi Kelantan United akan di update dari masa ke semasa

Senarai Rasmi Pemain Kelantan United 2021

 

Baca juga > Senarai Rasmi Pemain Kedah Darul Aman FC 2021

Kenali Ketua Jurulatih Kelantan United FC 2021

Jurulatih berusia 31 tahun ini berasal dari Sakai-Shi, Fukui, Jepun.

Karier remaja tidak diketahui namun bermula 2013, beliau sudah berkelana keluar dari Jepun apabila beraksi di Liga Thailand bersama Samutprakan United FC.

Semusim selepas itu, Akira menyertai Ubon UMT FC sehingga Julai namun dilaporkan pada waktu ini beliau sudah mendalami ilmu kejurulatihan.

Menyertai saf kejurulatihan Hokuriku University Futures sebagai ketua jurulatih selama dua musim, beliau kembali menjadi pemain apabila berhijrah ke Phnom Penh pada 2016 menyertai kelab BMH Burgers.

Kariernya diteruskan di Monggolia dengan Ulaanbaatar City namun hanya beberapa bulan setelah Akira ditawarkan jawatan sebagai pemain, pengurus akademi di Southland United, New Zealand.

Lima bulan sahaja, beliau pulang ke Monggolia sebagai pengurus Anduud City FC sebelum ke jawatan Penolong jurulatih dan penganalisis di kelab Thai League 2, Nongbua Phitchaya FC.

Ketika bersama kelab Thai ini, mereka menamatkan musim 2019 di tangga ke-9.

Kenali Ketua Jurulatih Kelantan United FC 2021

Tahun 2020, Akira cuba kembali dari persaraan dan didatangkan ke Kuching FA untuk sesi pemilihan pemain import atas permintaan sahabat baiknya, Yuta Suzuki namun beliau dilantik di saf kejurulatihan seterusnya mengemudi kelab itu menamatkan musim dengan kedudukan keempat Liga Premier serta layak beraksi di kejohanan TM Piala Malaysia.

Kelantan United menyambut baik kehadiran Akira Hagashiyama dan berharap ketua jurulatih ini menggunakan segala kepakaran serta data yang ada padanya untuk membantu Sang Kijang Hijau menjadi pencabar terkuat Liga Premier pada tahun 2021.

 

Ada ramai muka lama dikekalkan dan ada juga muka baharu yang akan diperkenalkan, kita ada sedikit kejutan buat penyokong. .

Selamat maju jaya buat pasukan Kelantan United untuk musim baru 2021. Semoga mereka dapat mempamerkan persembahan terbaik pada musim ini..

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *